Välkommen in på den lokala hyresgästföreningen Dykärrets hemsida!

Det här är är vår gemensamma plats för information om bland annat den lokala hyresgästföreningen, aktiviteter för alla boende, gården, hyresgästlokalen mm.

Vi som administrerar sidan sitter i styrelsen för Lhf Dykärret och du är välkommen att kontakta oss via telefon, sidans kontaktformulär eller via lhfdykarret@hotmail.com.
 
Har du idéer om vad som ska finnas på hemsidan?

Idéer och önskemål mottages gärna och förmedlas till någon av styrelsens medlemmar eller i kontaktformuläret. Vi kommer att utveckla sidan efterhand och så långt som möjligt efter besökarnas behov och önskemål.
 
Välkomna önskar styrelsen! styrelsen
 
Kersti, Ann, Bengt, Helen, och Margareta
 
 
 
Information från Samrådsmöte 11/4 2022 med Familjebostäder
 
Måndagen den 11/4 hade vi ett Samrådsmöte med Familjebostäder. Närvarande var Juha Harju från Familjebostäder och Bengt, Margareta och Ann från den Lokala Hyresgästföreningen. Magnus Nilssons efterträdare som husvärd, Christer, började samma dag.
På fråga från årsmötet om markiser säger Juha att det går bra om man inte borrar i fasaden, men de är inget som Familjebostäder samordnar.
Hissarna (alla utom en, som redan är bytt) kommer att bytas under året. Då kommer respektive trappuppgång att vara utan hiss i några veckor. Familjebostäder kommer att ordna evakueringslägenheter till de som är beroende av hiss.
Protokoll är på gång.
 
Årsmöte den 23/3 2022
 
Årsmöte hölls i lokalen onsdagen den 23 mars. Sedvanliga årsmötespunkter med versamhetsberättelse och val av styrelse och övriga ledamöter avverkades. Mötet avslutades sedan med en gemensam måltid.
 
Information från Samrådsmöte 10/11 2021 med Familjebostäder
 
Onsdagen den 10/11 hade vi ett Samrådsmöte med Familjebostäder. Närvarande från Familjebostäder var Juha Harjo, Magnus Nilsson och drifttekniker Micke Törnblom och från LHGF Kersti Gudheimsson, Bengt Gillis Mårtenssonoch Ann Janson.
Värmen - drifttekniker Micke förklarade hur det fungerade och kommer gärna och berättar för alla på ett Bomöte. Viktigt att inget finns framför termostaten på elementen (vredet) för då slår det av.
Säkerheten - det har varit lugnare i BE 1A sedan i våras tyckte Magnus. 
Garageporten stod öppen i flera dagar nyligen medan man väntade på reservdelar, men då bekostade parkeringsbolaget rondering i garaget, så att inga obehöriga fanns där. Vid elavbrott öppnas dörrarna mot gatan för att alla ska komma hem. Men inga andra dörrar, gården, tvättstugor etc. Man har ett reservaggregat som klarar ett par timmar.
Underhåll - osäkert, intäkterna har minskat på grund av pandemin så de underhåll som är prioriterade är när det är risk för tredje man.
Protokoll kommer.
 
 
Information från samrådsmöte 24/5 2021 med Familjebostäder ang inplanerade aktiviteter

Den 24/5 2021 hade vi ett samrådsmöte med Familjebostäder. Närvarande från Fambo var Magnus Nilsson, Juha Harjo och Annette Lundegård.  
 
Annette Lundegård (markingenjör) presenterade ritningar på gårdens planerade planteringar. Dessa anslås i trappuppgångarna.
 
Säkerheten diskuterades, många obehöriga vistas i våra trapphus och andra utrymmen och vi har haft flera inbrott. Familjebostäder har haft rondering men betonar att det är viktigt att vi ringer störningsjouren vid intrång eller Polisen vid misstänkt droganvändning.
 
Temperaturen i fastigheten diskuterades och det var viktigt att felanmäla när temperaturen inomhus var under 20 grader.
 
Hela protokollet går att läsa under flik LHF Dykärret, information. här 
 

Årsmöte den 18 maj 2021

Då fick vi äntligen hålla årsmöte och det skedde på gården en härlig majkväll.
Förutom sedvanliga punkter med verksamhetsberättelse och val till ny styrelse, så diskuterades enkäten och de problem som funnits i husen med fukt o dyl i badrummen och för låg temperatur i lägenheterna vid minusgrader ute.
Mötet avslutades med korv med bröd och fika.
 

 

 
Uthyrning och användning av lokalen
 
Nu är det fritt fram att hyra lokalen igen enligt vanliga rutiner.
 
 
Är du intresserad av att lära dig mer om dina Rättigheter och skyldigheter i hyresrätt?
 
Hyresgästföreningens kurs blev fullbokad och vi kommer istället att bjuda in Hyresgästföreningen att komma till oss och hålla kurs i lokalen på gården. Vi återkommer med mer information om tid men det kommer inte att bli förrän våren 2020, trodde vi, nu försöker vi hitta ett datum till hösten 2022.

Du vet väl om..... Tips & Trix?

Här kan du få information om koder till portarna från gården, möjlighet att låna pirra eller verktyg och annat som är bra för oss hyresgäster! Kom gärna med fler bra tips så lägger vi ut det på den här sidan. 
 
 
Hotmail Lhf Dykarret  | lhfdykarret@hotmail.com